OM MIG

KRISTINA KARLSDOTTER

Mitt konstnärskap har följt mig genom livet. Jag har en bakgrund som designer inom textil, konfektion och reklam. Även mångårigt arbete som yrkeslärare i mode & design, samt bildlärare på gymnasienivå har präglat min yrkeskarriär.


I mitt måleri är det glädjen och skaparlusten som styr. Som färgglad optimist vill jag dekorera vardagen med humor, lekfullhet och livsvisdom. Mina bilder visualiserar en munter obekymrad värme.


Alla mina litografier, 24 st hittills, trycks på Stentryckeriet i Vikmanshyttan. Min konst återfinns även som originalmålningar , Fine Art Prints och konstkort. 


Mitt företag heter Hökarn i Hedemora AB


Läs gärna mer om mig, min utbildning och erfarenhet här

 

INSPIRATION TILL "TÅRTÄNGEL"

Änglar, finns de?

Visst finns det änglar! Skyddsänglar, barska änglar, väna änglar och fallna änglar. Gemensamt för alla änglar är att de fungerar som budbärare.

Min tårtängel har ständig jour och står stand by med goda råd och tårta. Tårtängeln har attityd, stark personlighet, är feminin och full av energi.

Med humor och ironi leder hon mig i riktning mot livets goda.

INSPIRATION TILL "MORMORS KLÄDSTRECK"

Tänk om man kunde hänga upp livet på ett klädstreck. Då skulle man kunna se om man saknar eller har för mycket av något. Eller så kanske man kommer på att man måste hänga om delar av livet.

Mormor tjatade i späd ålder till sig lackskorna som inhandlades i Gävle. BH:n skickades efter från Åhlénskatalogen. Den var minst två storlekar för stor och fylldes därför ut med raggsockor. Strumporna var i nylon och mycket välanvända. Ovanpå dessa bar hon de korviga stödstrumporna. Nattlinnet skulle alltid vara prickigt så det inte syntes när hon spillde på sig. Mameluckerna gick strax ovanför knäna och de älskade morfar att prassla med.
Vingarna? Ja de fick hon inte förrän hon behövde dem...